Dekorativa, knapriga och goda chokladkakor med smak av mint, som med fördel kan serveras till glass eller pannacotta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Rör ner pepparmintsaromen.
- Dela degen i fyra bitar. Rulla ut dem till ca 25 cm långa rullar på plåtar med bakplåtspapper. Platta ut rullarna med en kavel till 8-9 cm bredd. Grädda längderna mitt i ugnen i 12-15 minuter
- Sänk ugnsvärmen till 75 grader.
- Låt dem svalna något och skär dem sedan i diagonala snittar. Låt kakorna eftertorka i ugnen i ca 1 timme.
- Smält chokladen över vattenbad och pensla ena änden på kakan med choklad och strö över hackade hasselnötter. Placera eventuellt ett chokladhjärta ovanpå. Ställ dem i ett glas tills chokladen stelnat.
- Förvara kakorna i en tätslutande burk.
Publicerat den
2 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar