Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladstänger med nöttopping

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Dekorativa, knapriga och goda chokladkakor med smak av mint, som med fördel kan serveras till glass eller pannacotta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Rör ner pepparmintsaromen.
  3. Dela degen i fyra bitar. Rulla ut dem till ca 25 cm långa rullar på plåtar med bakplåtspapper. Platta ut rullarna med en kavel till 8-9 cm bredd. Grädda längderna mitt i ugnen i 12-15 minuter
  4. Sänk ugnsvärmen till 75 grader.
  5. Låt dem svalna något och skär dem sedan i diagonala snittar. Låt kakorna eftertorka i ugnen i ca 1 timme.
  6. Smält chokladen över vattenbad och pensla ena änden på kakan med choklad och strö över hackade hasselnötter. Placera eventuellt ett chokladhjärta ovanpå. Ställ dem i ett glas tills chokladen stelnat.
  7. Förvara kakorna i en tätslutande burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.