Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsufflé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa fantastiskt goda chokladsuffléer kan du bjuda på när som helst. Smakrik men ändå fettsnål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kakao, ½ dl av sockret och maizenamjöl i en kastrull. Rör ner mjölk och kaffe. Blanda noga. Koka upp under vispning tills blandningen löst sig och fortsätt i ca 5 min. Koka ytterligare 1 min utan vispning. Ta kastrullen från värmen. Låt den svalna.
  2. Värm ugnen till 175°C. Smörj 8 suffléformar lätt med flytande margarin. Vispa äggvitorna med vinsyran i en stor skål till hårt skum, använd elvisp. Tillsätt gradvis resten av strösockret och saltet och fortsätt vispa tills blandningen är tjock och blank.
  3. Häll chokladsmeten i en stor skål. Vänd ner 2 ½ dl av äggvitevispet, blanda sedan in resten av äggvitan samt chokladraspet. Skeda upp smeten i de smorda formarna (formarna ska ha raka kanter) och jämna till ytan.
  4. Grädda suffléerna tills ytan har pöst upp och stelnat medan det inre (innandömet) fortfarande är mjukt, 20–25 min. Pudra över florsocker. Servera genast med tunn grädde eller vaniljvisp.
  5. Stor sufflé Till en stor sufflé skedar man upp sufflésmeten i en 2-liters smord suffléform. Formen ska ha raka kanter. Grädda i ca 40 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.