Dessa fantastiskt goda chokladsuffléer kan du bjuda på när som helst. Smakrik men ändå fettsnål.
Instruktioner
- Blanda kakao, ½ dl av sockret och maizenamjöl i en kastrull. Rör ner mjölk och kaffe. Blanda noga. Koka upp under vispning tills blandningen löst sig och fortsätt i ca 5 min. Koka ytterligare 1 min utan vispning. Ta kastrullen från värmen. Låt den svalna.
- Värm ugnen till 175°C. Smörj 8 suffléformar lätt med flytande margarin. Vispa äggvitorna med vinsyran i en stor skål till hårt skum, använd elvisp. Tillsätt gradvis resten av strösockret och saltet och fortsätt vispa tills blandningen är tjock och blank.
- Häll chokladsmeten i en stor skål. Vänd ner 2 ½ dl av äggvitevispet, blanda sedan in resten av äggvitan samt chokladraspet. Skeda upp smeten i de smorda formarna (formarna ska ha raka kanter) och jämna till ytan.
- Grädda suffléerna tills ytan har pöst upp och stelnat medan det inre (innandömet) fortfarande är mjukt, 20–25 min. Pudra över florsocker. Servera genast med tunn grädde eller vaniljvisp.
- Stor sufflé
Till en stor sufflé skedar man upp sufflésmeten i en 2-liters smord suffléform. Formen ska ha raka kanter. Grädda i ca 40 min.
Publicerat den
9 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar