Den rätta tårtan för chokladälskaren - den här blir dessutom riktigt saftig och krämig inuti.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en liten rund form, 15 cm i diameter. Smörj kanterna med smör eller olja.
- Smält smöret i en kastrull, bryt i chokladen och rör tills den är helt smält. Tillsätt kakao, vaniljsocker och socker, rör om tills det är helt blandat. Fortsätt med ägg och sist vetemjölet, och rör till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 12 minuter. Kakan ska kännas lös när du tar ut den. Låt kakan svalna helt och låt den sedan stå i kylen minst 8 timmar.
- Lossa kakan från kanten med hjälp av en kniv. Lägg över den på ett tårtfat. Vispa grädden och bred den över kakan i ett tjockt lager. Garnera med jordgubbar eller andra sommarbär.
Publicerat den
23 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar