En läcker, god tårta med chokladbotten och en topping av vit choklad, hallon och krossade polkagrisar. Denna tårta blir en succé på fikabordet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smält smöret och låt svalna. Vispa samman ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten. Häll i det smälta smöret.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, fyrkantig eller rund, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Lossa kanten och låt kallna. Bred på hallonsylten.
- Koka upp 1 dl vispgrädde, ta bort från plattan och bryt ner den vita chokladen. Vispa resten av grädden, vänd ner chokladsmeten och vispa ytterligare något så att den tjocknar. Blanda i krossade polkagrisar.
Bred över hallonsylten på kakbottnen. Ställ kallt att stelna.
- Dekorera med hallon och polkagriskarameller vid serveringen.
Publicerat den
5 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar