Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chudi caramen - Karamelliserade bananer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vietnamesisk dessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta nötterna i en torr och het panna. Låt svalna och finhacka.
  2. Skala bananerna, skär dem på längden i två halvor och dela dem på mitten. Blanda nötter och ströbröd på en tallrik och panera bananerna - pressa fast smulorna.
  3. Värm alla ingredienser till såsen i en liten tjock-bottnad kastrull. Rör hela tiden tills såsen tjocknat och karamelliserats.
  4. Värm upp oja till 190 grader i en fritös eller annat friteringskärl och fritera bananerna i omgångar i 2 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Fördela bananerna på 4 tallrikar, häll över den varma såsen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.