Syrligt & väldigt gott :)
Instruktioner
- Hacka snabbt samman alla ingredienser till mördegen. Kavla ut den på en mjölad plåt till ca 30x40 cm. Ställ den kylskåpskallt en stund.
- Vispa äggvitorna tillsammans med citronsaften till ett fast vitt skum. Tillsätt lite socker i taget under fortsatt vispning, men spara någon matsked och blanda med kakaopulvret.
Då maräng massan blivit blank och styv vänder du varsamt ner kakao- och sockerblandningen och det finrivna citronskalet till en slät smet.
- Ta fram den kalla mördegen och bred ut maräng massan jämnt över den. Ställ den fryskallt i minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°
- Ta fram den djupfrysta kakplattan och dela den med en vass kniv i två delar. Lyft upp och placera den ena ovanpå den andra. Dela hela kakan i rutor med en vass kniv.
- Lägg marängrutorna på bakpappersklädd plåt och grädda dem i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
- Sikta lite citronflorsocker över kakorna då de ska serveras.
Publicerat den
2 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar