Eftersom jag gillar både citron och mandel har detta blivit en favoritkaka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln fint i en mandelkvarn.
- Smörj en springform, 18-20 cm i diameter, och bröa den med lite av den malda mandeln.
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett hårt skum i en separat skål.
- Vispa smör och strösocker krämigt i en annan bunke. Vispa ner äggulorna i smeten.
- Rör ner mandel, vetemjöl, ricottaost, vaniljpulver samt skal och saft av citronerna.
- Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna. Bred ut smeten i formen och jämna till ytan. Strö över lite strösocker ovanpå.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min eller tills den känns genomgräddad i mitten. Låt svalna.
- Pudra florsocker över kakan vid servering och garnera med citronskal.
Publicerat den
1 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar