Passa på och gör marmelad när päronen är som godast.
Instruktioner
- Skölj citronerna noga. Riv skalet och pressa ur saften. Skala och kärna ur och skär päronen i mindre bitar.
- Sjud päron, citronsaft och citronskal under lock ca 20 minuter. Tillsätt socker och rör tills det smält. Koka upp igen och koka kraftigt utan lock i ca 15 minuter.
- Rör ner valnötter och ingefära när det återstår ca 5 minuter av koktiden.
- Gör ett geléprov genom att kyla ett tefat i frysen. Ös upp lite av den heta saften på fatet och gör en ränna med en sked. Om geléet inte flyter ihop igen är det färdigkokt. Koka annars 3-5 minuter till. Marmeladen kan behöva stå till sig ett par dagar för att stelna. Om det fortfarande är för löst kan det kokas om och stadgas med extra pektin.
- När gelén är färdigkokt skummas den. Låt marmeladen vila i 15 minuter, rör då och då. Häll upp på rena, varma burkar. Sätt på lock och förvara i kylen.
Publicerat den
31 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar