En stomp är ett grövre mos.Det får gärna vara lite omosade bitar kvar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär vitlöksklyftorna på längden. Gör små snitt i lammsteken med en kniv. Stick in vitlöksklyftorna. Pressa citronen och gnid in lammsteken med citronsaften. Krydda med rosmarin, timjan, salt och peppar.
- Lägg köttet i en ugnssäker form. stick in en köttermometer. Tillaga mitt i ugnen till 72 graders innertemperatur, ca 1½ timme.
- Skala kålrötterna och skär i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och mosa kålrötterna grovt med en potatisstöt. Tillsätt smöret. Salta och peppra. Hacka persiljan och blanda i stompet.
- Skär lammsteken i skivor och servera med kålrotsstomp.
Publicerat den
12 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar