Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och vitlökskryddad lammstek med kålrotsstomp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En stomp är ett grövre mos.Det får gärna vara lite omosade bitar kvar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär vitlöksklyftorna på längden. Gör små snitt i lammsteken med en kniv. Stick in vitlöksklyftorna. Pressa citronen och gnid in lammsteken med citronsaften. Krydda med rosmarin, timjan, salt och peppar.
  2. Lägg köttet i en ugnssäker form. stick in en köttermometer. Tillaga mitt i ugnen till 72 graders innertemperatur, ca 1½ timme.
  3. Skala kålrötterna och skär i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och mosa kålrötterna grovt med en potatisstöt. Tillsätt smöret. Salta och peppra. Hacka persiljan och blanda i stompet.
  4. Skär lammsteken i skivor och servera med kålrotsstomp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.