Detta är spröda formar med mandelmassa och en sjuden citronkräm.
Instruktioner
- Börja med formarna. Hacka samman mjöl, socker och matfett skuret i bitar, gärna i en matberedare.
- Tillsätt äggulan. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Linda in degen i plastfolie. Låt den vila i kylen cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Gör fyllningen. Blanda samman mjölk, äggulor, socker, potatismjöl och citronsaft i en kastrull. Låt blandningen sjuda på svag värme, under omrörning, tills krämen tjocknar. Låt den kallna. Tillsätt det rivna citronskalet.
- Riv mandelmassan fint på ett rivjärn eller matberedarens rivskiva.
- Ta ut en fjärdedel av degen. Rulla resten av degen till 15 degkulor. Tryck ut degkulorna i 15 hårda bakelseformar eller aluminiumformar (runt kakmått, cirka 4 cm i diameter). Samla formarna på en plåt.
- Strö mandelmasserivet i botten på formarna. Fördela citronfyllningen ovanpå.
- Kavla ut resten av degen på ett mjölat bakbord till en platta, cirka ½ cm tjock. Ta med ett kakmått ut 15 kakor. Lägg dem ovanpå citronfyllningen. Strö över mandelspån.
- Grädda bakelserna i den nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt dem kallna på galler.
Publicerat den
17 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar