Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronbakelser à la Paris

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Detta är spröda formar med mandelmassa och en sjuden citronkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med formarna. Hacka samman mjöl, socker och matfett skuret i bitar, gärna i en matberedare.
  2. Tillsätt äggulan. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Linda in degen i plastfolie. Låt den vila i kylen cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Gör fyllningen. Blanda samman mjölk, äggulor, socker, potatismjöl och citronsaft i en kastrull. Låt blandningen sjuda på svag värme, under omrörning, tills krämen tjocknar. Låt den kallna. Tillsätt det rivna citronskalet.
  4. Riv mandelmassan fint på ett rivjärn eller matberedarens rivskiva.
  5. Ta ut en fjärdedel av degen. Rulla resten av degen till 15 degkulor. Tryck ut degkulorna i 15 hårda bakelseformar eller aluminiumformar (runt kakmått, cirka 4 cm i diameter). Samla formarna på en plåt.
  6. Strö mandelmasserivet i botten på formarna. Fördela citronfyllningen ovanpå.
  7. Kavla ut resten av degen på ett mjölat bakbord till en platta, cirka ½ cm tjock. Ta med ett kakmått ut 15 kakor. Lägg dem ovanpå citronfyllningen. Strö över mandelspån.
  8. Grädda bakelserna i den nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt dem kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.