Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citroncheesecake med färska bär

 
Skriv ut

Den här cheesecaken är helt otroligt krämig med en frisk smak av citron. Och inga sprickor! Vill man ha en mer naturell smak kan man bara utesluta eller minska mängden rivet citronskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläd noggrant botten på en ugnsform med löstagbar kant (23 cm i diameter) med ugnsfolie. Detta för att inget vatten ska kunna sippra in i formen när du senare gräddar cheesecaken i vattenbad. Mixa ingredienserna till kakbottnen i en matberedare tills bara smulor av digistivekexen återstår. Tryck ut digestiveblandningen i bottnen på ugnsformen och ca 2 cm upp längs kanten (min kakbotten gick lite för högt upp, det blir finare om mer av cheesecakesmeten syns). Använd baksidan av en sked för att jämna till kakbottnen . Grädda 7 minuter i ugnen och låt sedan svalna.
  2. Sätt en stor kastrull med vatten på spisen och börja koka upp. Vispa strösocker, philadelphiaost och rivet citronskal 2-3 minuter med elvisp till allt är väl blandat. Tillsätt grädden och vispa lite till. Tillsätt äggen ett åt gången och vispa noga mellan varje ägg. Tillsätt vaniljextrakt eller vaniljsocker och vispa tills allt är väl blandat och du har en jämn och fin smet.
  3. Häll smeten i den förgräddade kakbottnen. Placera ugnsformen i en långpanna och häll det kokande vattnet i långpannan tills det når halvvägs upp längs cheesecakeformen. Placera försiktigt långpannan med chessecaken mitt i ugnen. Grädda i 45-55 minuter tills kanten på cheesecaken känns fast men den fortfarande är lite dallrig i mitten. Stäng av ugnen men låt cheesecaken stå kvar i den varma ugnen i 1 timme. Ta ut den efter 1 timme och låt svalna helt. Låt den sedan stå i kylskåpet i minst 5 timmar innan du serverar den. Dekorera med de färska bären.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.