En färgrik och smarrig huvudrätt.
Instruktioner
- Blanda matolja, hackad chili, riven vitlök och timjan och marinera köttet i marinaden i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 140 grader.
- Stek fläskköttet gyllenbrunt i en gjutjärnspanna, baka i ugnen tills det får en innertemperatur på 80 grader.
- Värm honungen i en kastrull så att den blir rinnande. Riv ner citronskal och pressa i saften från citronen.
Smaka av glacen med svartpeppar.
- Ta ut köttet då och då och pensla med honung- och citronglacen. Låt köttet vila i 20 minuter innan servering.
- Koka upp 2 liter saltat vatten och koka alla bönor i 2 minuter och kyl sedan ner i kallt vatten. Finhacka löken och stek med olja i en stekpanna. Tillsätt socker, kalvbuljong och reducera på svag värme till hälften återstår.
- Tärna tomaten i små kuber, vänd ner tomat och alla kokta bönor i kalvbuljongen. Smaka av med salt och svartpeppar, avsluta med att tillsätta spenaten före servering.
- Servera med gräddfil.
Publicerat den
2 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar