Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronglaserad fläskkarré med varma bönor

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En färgrik och smarrig huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda matolja, hackad chili, riven vitlök och timjan och marinera köttet i marinaden i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 140 grader.
  2. Stek fläskköttet gyllenbrunt i en gjutjärnspanna, baka i ugnen tills det får en innertemperatur på 80 grader.
  3. Värm honungen i en kastrull så att den blir rinnande. Riv ner citronskal och pressa i saften från citronen. Smaka av glacen med svartpeppar.
  4. Ta ut köttet då och då och pensla med honung- och citronglacen. Låt köttet vila i 20 minuter innan servering.
  5. Koka upp 2 liter saltat vatten och koka alla bönor i 2 minuter och kyl sedan ner i kallt vatten. Finhacka löken och stek med olja i en stekpanna. Tillsätt socker, kalvbuljong och reducera på svag värme till hälften återstår.
  6. Tärna tomaten i små kuber, vänd ner tomat och alla kokta bönor i kalvbuljongen. Smaka av med salt och svartpeppar, avsluta med att tillsätta spenaten före servering.
  7. Servera med gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.