Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkräm med havrefras och rabarber

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Allt det goda i ett litet glas - havrefras, fluffig citronkräm och rabarberkompott. Jag har börjat köpa rabarber som en galning nu, gör kräm på det mesta och det som blir över stoppar jag i frysen för framtida pajer som jag vill pröva. Ur Allers nr 13-14/10.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med citronkrämen. Rör samman lemon curd och yoghurt. Vispa grädden och vänd ned den. Ställ krämen kallt.
  2. Skär rabarberstjälkarna till kompotten i 3 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret och sjud på svag värme tills rabarbern mjuknar. Låt kallna.
  3. Havrefras: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt mandel, havregryn och socker och stek på svag värme och under flitig omrörning tills det är frasigt och gyllenbrunt. Låt kallna.
  4. Vid servering, lägg 2 msk havrefras i botten på varje glas. Fyll på med citronkräm och toppa med rabarberkompott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.