Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Allt i en form: Kyckling med smak av vitlök och citron stekt på härlig rosmarinkryddad potatisbädd. Själv tog jag färskt kycklinglår med klubba.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och torka kycklingen.
  3. Dela stor kyckling i 4 delar och små kycklingar i halvor.
  4. Lägg kycklingarna med skinnsidan upp i en smord långpanna och krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ½ dl olja med krossade vitlöksklyftor och citronskal och pensla det på kycklingen.
  6. Stek i ugn ca 20 minuter.
  7. Tvätta under tiden potatisarna och skär dem i 2 cm tjocka skivor med skalet på.
  8. Lägg potatisen bredvid kycklingen i långpannan, krydda med salt, peppar och rosmarin och droppa över resten av oljan.
  9. Sätt in långpannan i ugnen och stek i 30-35 minuter.
  10. Rör om bland potatisen någon gång under tiden.
  11. Strö på hackad persilja och servera med en blandad grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.