Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronlikör - Limoncello

 
Skriv ut

På sommaren då det är mycket varmt i Italien lägger man limoncellon i frysen så att den blir isande kall innan den ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och borsta citronerna noga. Skär av det gula skalet (ej det vita underskalet) på längden i avlånga strimlor, ca 1-2 cm breda.
  2. Lägg citronstrimlorna i en stor glastillbringare och häll på alkoholen. Täck över med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ca 10 dagar. Rör om då och då.
  3. Gör en sockerlag. Koka upp vattnet, häll i sockret och rör om tills sockret smält. Låt svalna.
  4. Sila bort citronskalen från alkoholen och blanda ner sockerlagen. Rör om och häll upp på glasflaskor och tillslut med kork. Servera väl avkyld.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.