Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarinerad fläskfilé

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Bra till Buffén! Kan göras dagen innan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 g
  2. Putsa filéerna. Låt smöret bli nötbrunt och bryn filéerna runt om. Klappa in rosmarin runt om och lägg dem i ugnssäker form. Sätt termometern i den tjocka delen. Stek i ugnen tills innertemperaturen är 68 grader.
  3. Marinad: Strimla citronskalet tunt med potatisskalare och skär tunna strimlor. Koka upp lite vatten och låt skalen koka 1 min. Häll av vattnet.
  4. Pressa citronen och blanda 3 msk av saften med skalstrimlorna, olivolja, salt, svartpeppar och pressad vitlök. Sila köttskyn och häll den kall i marinaden.
  5. Låt filéerna vila minst 10 min innan du skivar dem. Lägg skivorna i trång form och häll över marinaden. Garnera med rosmarin och citron.
  6. Tips! Vid 68 grader är filén saftig och lite lätt rosa inuti men inte blodig. Vill du ha den mer genomstekt låter du temperaturen gå upp till 70 grader. Filén kan serveras varm eller kall. Men den bör vila 10 minuter innan du skivar den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.