En syrlig citronpaj som gör gott till apelsin- och hallonsalladen.
Instruktioner
- Sikta vetemjölet och florsockret, rör ner smöret och rivet citronskal. Vispa upp ägget och blanda i.
Tryck ut degen i en springform ca 24 cm i diameter och ställ i kylen. Pajdeg som blir över går utmärkt att frysa in till nästa gång.
- Fyllning:
Vispa ägg och socker. Riv skalet från 2 citroner, pressa saften och blanda skal och juice i äggblandnigen, avsluta med att blanda i grädden. Fyll upp smeten i formen. Klä kanterna med aluminiumfolie, detta förhindrar att pajskalet glider ned.
Grädda vid 120 grader i 1- 1 ½ timme.
Ta ut pajen precis innan den stelnat helt. Låt svalna.
- Apelsin- och hallonsallad:
Filéa apelsiner och blodapelsiner. Halvera vaniljstången, ta ut fröna och blanda med apelsinerna. Vänd försiktigt ner hallonen.
- Skär pajen i bitar och servera med apelsin- och hallonsalladen.
Dekorera med citronmeliss.
Publicerat den
14 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar