Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpaj med apelsin- och hallonsallad

 
Skriv ut

En syrlig citronpaj som gör gott till apelsin- och hallonsalladen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta vetemjölet och florsockret, rör ner smöret och rivet citronskal. Vispa upp ägget och blanda i. Tryck ut degen i en springform ca 24 cm i diameter och ställ i kylen. Pajdeg som blir över går utmärkt att frysa in till nästa gång.
  2. Fyllning: Vispa ägg och socker. Riv skalet från 2 citroner, pressa saften och blanda skal och juice i äggblandnigen, avsluta med att blanda i grädden. Fyll upp smeten i formen. Klä kanterna med aluminiumfolie, detta förhindrar att pajskalet glider ned. Grädda vid 120 grader i 1- 1 ½ timme. Ta ut pajen precis innan den stelnat helt. Låt svalna.
  3. Apelsin- och hallonsallad: Filéa apelsiner och blodapelsiner. Halvera vaniljstången, ta ut fröna och blanda med apelsinerna. Vänd försiktigt ner hallonen.
  4. Skär pajen i bitar och servera med apelsin- och hallonsalladen. Dekorera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.