Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronsockerkaka med glasyr, glutenfri

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Citron i smeten och glasyren ger en fräsch och uppfriskande smak på kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, mjölmix, mjölk, smält smör, citronskal och fiberhusk. Blanda ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och mjölad sockerkaksform, ca 1½ liter. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter. Känn med en provsticka att den är klar. Låt kakan kallna i formen innan den stjälps upp.
  4. Blanda florsocker och citronsaft till en glasyr och ringla den över kakan. Strö över rivet citronskal. Låt glasyren stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.