Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrontorsk i olivolja

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Torsk är extremt gott och är något jag äter ofta. Detta receptet hittade jag i en av morsans kokböcker och rätten är ett återkommande inslag i min vardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i mindre bitar och lägg dem i en traktörpanna (går lika bra i en wok-panna om du inte äger en traktörpanna).
  2. Blanda saften och det rivna citronskalet tillsammans med olivolja och häll i pannan.
  3. Pressa över vitlöken samt krydda.
  4. Sätt pannan på svag värme med locket på och låt det små sjuda i 5-8 minuter.
  5. Under tiden skiva tomaterna i 8 delar och krydda dem med salt och peppar (behövs inte men det blir godare). Lägg dem ovanpå filéerna den sista minuten så det blir varma.
  6. Strö över persilja och servera direkt från pannan med antingen frästa grönsaker, färsk pasta eller ris. Bulgur funkar minst lika bra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.