- Serverar: 4 portioner
- Tid: 10 minuter
Skriv ut
Torsk är extremt gott och är något jag äter ofta. Detta receptet hittade jag i en av morsans kokböcker och rätten är ett återkommande inslag i min vardag.
Instruktioner
- Skär fisken i mindre bitar och lägg dem i en traktörpanna (går lika bra i en wok-panna om du inte äger en traktörpanna).
- Blanda saften och det rivna citronskalet tillsammans med olivolja och häll i pannan.
- Pressa över vitlöken samt krydda.
- Sätt pannan på svag värme med locket på och låt det små sjuda i 5-8 minuter.
- Under tiden skiva tomaterna i 8 delar och krydda dem med salt och peppar (behövs inte men det blir godare).
Lägg dem ovanpå filéerna den sista minuten så det blir varma.
- Strö över persilja och servera direkt från pannan med antingen frästa grönsaker, färsk pasta eller ris. Bulgur funkar minst lika bra.
Publicerat den
20 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar