Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cordon bleu

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Cordon Bleu betyder blått band och inom matlagningskonsten står det för "ett ovanligt raffinerat sätt att tillreda och dekorera mat". I Paris finns också en känd kockskola som heter just Cordon Bleu.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bulta ut köttet tunt. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg skinka och ost på halva schnitzlarna, men inte för nära kanterna.
  3. Pensla kanterna med lite äggvita. Vik ihop dem och tryck till kanterna.
  4. Vänd schnitzlarna först i uppvispat ägg, sedan i ströbröd.
  5. Stek dem i matfettet 3-4 minuter på varje sida.
  6. Servera med lätt brynta champinjoner och potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.