Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Créme caramel med kardemumma

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 150 grader.
  2. Blanda grädde, mjölk, socker och kardemummakärnor i en kastrull. Skär vaniljstången längs med mitten och skrapa ner de svarta kornen i gräddmjölken. Lägg stången i mjölken också. Låt sjuda ca 10 min och låt sedan svalna.
  3. Vispa samman ägg och äggulor och slå den avsvalnade gräddmjölken över till äggen. Sila blandningen genom en finmaskig sil ner i ett litermått.
  4. Blanda sockeroch vatten till glasyren i en tjockbottnad kastrul. Koka upp och låt koka tills blandningen är gyllenbrun. Fördela en del av glasyren i formarna och vrid runt så att glasyren går upp något på kanterna.
  5. Fördela smeten i formarna, ställ dem i en liten långpanna och häll på kokande vatten, så att det når upp till hälften av formarnas kant. Ställ in långpannan mitt i ugnen och grädda ca 45 min. Ta upp formarna ur vattenbadet och ställ dem för att svalna och sedan kallna i kylen. Häll bort vattnet från långpannan sedan det svalnat. Skär runt formarnas kan med en smal kniv, så puddingarna lossnar. Stjälp upp dem i djupa tallrikar. Slå resten av glasyren runt om. Dekorera med en öppnad physalis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.