Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crêpes Suzette med päron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna päronen, inte för smått. Lägg päronbitarna i en kastrull, sockra och tillsätt apelsinsaft och lite finrivet skal. Pressa också i 1 tsk ingefärsjuice, som du pressar med handen ur riven ingefära. Låt koka ett par minuter, dra åt sidan.
  2. Blanda mjölk, ägg, olja och salt i en bunke. Tillsätt mjöl under omrörning. Om smeten blir för tjock, späd med mer mjölk. Låt vila en stund.
  3. Grädda crêpsen i smör. De ska vara så tunna som möjligt. Är de riktigt tunna behöver du inte steka dem på båda sidorna.
  4. Flambering: Lägg en klick smör samt lite strösocker i stekpannan. Lägg en färdigstekt crêpe, med ena halvan i pannan och den andra upp på kanten. Ta ca 1 msk päron över ena halvan, och häll lite av juicen i pannan. Vik två gånger.
  5. Häll över lite calvados och antänd spriten omedelbart. OBS! Se till att inte vara direkt under köksfläkten när du gör detta! När spriten brunnit ut är crêpsen klara för servering. Lägg en crêpe på en tallrik och häll lite av juicen från pannan över. Toppa gärna med en klick vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.