- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En god förrätt. Serveras med goda smördegssnurror.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
Dela humrarna i 4 halvor.
Ta ut köttet från kropp och klor.
Dela köttet i mindre bitar.
Stek köttet hastigt i smör och curry.
Ställ åt sidan.
Hacka lök, paprika, chili och vitlök.
Bryn detta i smör utan att det tar färg.
Häll på utspädd buljong och grädde, lite i taget tills det får en krämig konsistens.
Smaka av med socker och ev mer curry och lägg sist ner hummerköttet.
Fyll humrarna med röran och strö på riven ost.
Gratinera i ugnen ca 15 min.
- Snurror:
Skär varje smördegsplatta i 4 delar på bredden.
Forma till en snurra.
Pensla med uppvispat ägg.
Sätt in i ugnen 225 gr 5 - 10 min.
Publicerat den
25 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar