Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansk citronfromage

 
  • Serverar: 5-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det gjorde min mormor till fester som de hade på den tiden. Det bästa är att det inte är grädde i den så man blir inte så vansinnigt mätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att separera äggen. Lägg gelantinbladen i vatten. Pressa saften från citronen.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Ställ vitorna åt sidan.
  3. Vispa sedan gulorna och socker pösigt. Häll citronsaften i äggsmeten
  4. Tag upp gelantinbladen och smält dessa i en kopp det heta vattnet, häll sedan gelantinen i äggsmeten
  5. Vänd sedan ner äggvitorna i i äggsmeten (här använder jag min hand till att vända ner i smeten. Jag tycker man har mer kontroll över att inte blanda för mycket).
  6. Häll upp smeten i en trevlig serveringsskål. Ställ i kylen i 2 timmar så att den får stelna i lugn och ro.
  7. Serveras med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.