Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Death by chocolate

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Roligt med två bottnar och fyllning med mintsmak. Kladdig, seg och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kladdkakesmeten: Gör två skålar med kladdkakesmeten. Vispa ägg, socker vitt och tillsätt kakao, salt, vetemjöl och smält smöret.
  2. Varje kladdkakssats gräddas i en glasskål, i mitten i ugnen på 200 grader tills kakan börjat stelna, cirka 15 till 20 minuter.
  3. Moussen: Gör två skålar med moussen. Smält chokladen i mikron. Äggulorna blandas i den smälta chokladen medan du rör kraftigt. Vispa grädde. Rör ner chokladsmeten i den vispade grädden. Ställ dem i frysen i cirka 2 timmar.
  4. När kladdkakorna har svalnat, lägg tillbaka ena kakan i glasskålen, lägg på ena moussen, lägg nästa kaka ovanpå och toppa med sista moussen och eventuellt riven choklad. Förvara kakan i kylen.
  5. Den här kladdkakan blir bara bättre med tid, eftersom moussen håller kakan mjuk!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • chokladcookie 21 september 2008

    Jag bakade denna och den var så god! Det enda problemet var att om jag hade kakan i kylen så smälte moussen och när jag hade den i frysen blev kladdkakan hård.. Men i smakväg blir det en femma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.