Roligt med två bottnar och fyllning med mintsmak. Kladdig, seg och god.
Instruktioner
- Kladdkakesmeten:
Gör två skålar med kladdkakesmeten. Vispa ägg, socker vitt och tillsätt kakao, salt, vetemjöl och smält smöret.
- Varje kladdkakssats gräddas i en glasskål, i mitten i ugnen på 200 grader tills kakan börjat stelna, cirka 15 till 20 minuter.
- Moussen:
Gör två skålar med moussen. Smält chokladen i mikron. Äggulorna blandas i den smälta chokladen medan du rör kraftigt. Vispa grädde. Rör ner chokladsmeten i den vispade grädden. Ställ dem i frysen i cirka 2 timmar.
- När kladdkakorna har svalnat, lägg tillbaka ena kakan i glasskålen, lägg på ena moussen, lägg nästa kaka ovanpå och toppa med sista moussen och eventuellt riven choklad. Förvara kakan i kylen.
- Den här kladdkakan blir bara bättre med tid, eftersom moussen håller kakan mjuk!
Publicerat den
28 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag bakade denna och den var så god! Det enda problemet var att om jag hade kakan i kylen så smälte moussen och när jag hade den i frysen blev kladdkakan hård.. Men i smakväg blir det en femma!