Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillstuvad potatis light

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En stuvning på flytande margarin och lättmjölk - jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela potatisen, koka den i lite buljong tills den är färdig. Smält under tiden matfettet och vispa i vetemjöl tills blandningen är fast.
  2. Tillsätt en buljongtärning. Vispa i mjölk och fortsätt att vispa under det att det kokar, tills stuvningen är så tjock som du vill ha den, späd eventuellt med mer mjölk. Tillsätt peppar, dill och örtsalt efter smak och fortsätt att röra, när du har fått den konsistens som du vill ha, så låter du stuvningen stå på svag värme.
  3. När potatisen är klar, häller du av vattnet (spara eventuellt buljongen till en soppa), låter potatisen svalna något och skär den sedan i lagom stora bitar. Tillsätt potatisen i stuvningen och blanda försiktigt. Färdigt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.