- Serverar: 6-10 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Roligt med två bottnar och fyllning med mintsmak. Kladdig, seg och god.
Instruktioner
- Chokomousse:
Smält chokladen i mikron. Blanda i den smälta chokladen med äggulorna, rör kraftigt.
Vispa grädden. Rör ner chokladsmeten i den vispade grädden.
- Varje kladdkakssats gräddas i en glasskål, i
mitten i ugnen på 200 grader tills kakan börjat
stelna, cirka 15 till 20 minuter. Rör ihop de två moussesatserna och ställ dem i frysen i cirka 2 timmar.
När kladdkakorna har svalnat, lägg tillbaka
ena kakan i glasskålen. Lägg på ena moussen,
lägg nästa kaka ovanpå och toppa med sista
moussen och eventuellt riven choklad.
Förvara kakan i kylen. Den här kladdkakan
blir bara bättre med tid, eftersom moussen
håller kakan mjuk!
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kan du inte förklara namnet på tårtan?