Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drömmar med kanel

 
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Som sagt.... Drömmar är goda och kan varieras nästan i det oändliga. Kanel blev en hit både hemma och på jobbet. Jag garnerade hälften av dem med ätliga vita kulor och den andra hälften med gelékulor med smak av sura körsbär. MUMS!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smöret pösigt tillsammans med socker (det går lättare om smöret är skivat och rumsvarmt), vaniljsocker och kanel. Tillsätt oljan, lite i taget.
  2. Blanda vetemjöl med hjorthornsalt och blanda försiktigt ihop allt till en deg. Rulla degen till fyra längder, och skär varje längd i 15 små bitar som rullas till bollar.
  3. Lägg bollarna på plåt med bakplåtspapper (ej för tätt), du kanske måste använda två plåtar. Garnera med silverkulor eller vad du nu valt och grädda drömmarna mitt i ugnen i 15 min. Pudra eventuellt över lite kanel och låt svalna.
  4. De går bra att frysa in. Pudra dem i så fall när de har tinat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.