Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drösad torsk

 
Skriv ut

En gammal rätt från Bohuslän som jag sett "kommit tillbaka" i moderniserad form. Detta är original

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyll den rensade och urtagna torsken med grovt salt i buken och gnid in sidorna. Låt fisken ligga i kylen över natten och grava.
  2. Skölj fisken och sjud den i vatten 7-8 min med ett par kryddpepparkorn men utan salt.
  3. Skär sidfläsket i skivor och stek. Om du använder lök stek den i stekflottet (eller 'fläskfedda' som man säger på Gullholmen)
  4. Servera fisken med det stekta sidfläsket och häll . över allt stekflott. Kokt potatis är självklart till.
  5. Jag har sett moderna recept med stuvad purjolök till och bacon i stället för sidfläsk.... tja, varför inte ?

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.