Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Druvor i rom

 
Skriv ut

En dessert värd att vänta på! Druvorna bör ligga 4 veckor men håller hela hösten. Var noga med hygienen. Stoppa inga fingrar i burken, då finns risk att druvorna börjar jäsa eller mögla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ta bort skadade druvor. Halvera och kärna ur dem.
  2. Blanda rom och socker i en stor burk eller skål av glas eller keramik. Rör tills sockret löst sig.
  3. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg ner dem och stången, rommen samt limeskivorna. Vänd ner druvorna och tryck ner dem under rommen, ev med hjälp av en tallrik och lätt tyngd. Låt stå minst 4 veckor.
  4. Servera druvorna med glass eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.