Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbelbakad potatis med grekisk fyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Dubbelbakade potatisar där fyllningen blandats med potatisens inkråm och sedan lagts tillbaka i skalen är populärt i England. Här har de fått en grekisk touche och är smaksatta med bl a soltorkad tomatcrème.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba potatisarna och pricka dem runt om med en gaffel. Baka mitt i 20-25 min i micron full effekt (ugn 50-60 minuter i ugnen på 200°.) eller tills de är mjuka. Känn med sticka. Dela potatisarna i halvor och gröp ur innanmätet.
  2. Smula fetaosten. Blanda crème fraiche med soltorkad tomatcrème och rör samman med potatis, ost, oliver och basilika. Salta och peppra och fyll tillbaka i potatisskalen.
  3. Sätt mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills potatisarna är genomvarma och fått lite färg. Servera med en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.