Instruktioner
1. 2 dagar innan festen, blanda ingridienserna till marinad 1. Lägg den hela putsade filen i dubbla plastpåsar. Häll därefter över marinad 1 och knyt igen påsarna.Låt var i kylen över natten.
2. Dagen före festen. Sätt på ugnen på 150 grader. Ta ut filen och torka v den . Bryn filen hastigt runt om i en het stekpanna.
3. Lägg över filen på en ugnsplåt. Stick in en kött termometer i mitten av köttet. ugns stek tills innertemperaturen är 55 grader ca 30 min. Linda därefter in filen i ugnsfolie,låt svalna i kylen.
4. Blanda undertiden ihop marinad 2
5. Skär filen i cm tunna skivor. Lägg dom i en skål och häll över marinad 2. Täck med plast folie och låt stå kallt till strax före servering. Lägg upp på ett fat och skeda över marinaden.
Servera potatisgratäng eller klyftpotatis
Det här är en jättebra festrätt då man kan förbereda den innan, det passar kanonbra med bakad potatis till också, sist men inte minst så är den väldigt god och den blev populär bland mina gäster, rekomenderas varmt.
Ska köttet vara kallt vid servering..
Detta är vår gamla familjeklassiker, vi brukar ha 1/2 dl persilja istället för provencalkrydda. Det är gott att göra sås på första marinaden. Häll i grädde i marinaden och smaka av.
Supergott!! Alla gäster på dopet ville ha receptet. Serverade potatisgratäng till men rätten är ju också perfekt på en sommarbuffé.
En av mina favoritbjudrätter. Ska servera den ikväll till min son, kärdotter och syster.