Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbelmarinerad oxfile

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 dagar 30 minuter
Skriv ut

Kräver förberedelse men det är de värt

Ingredienser

Instruktioner

1. 2 dagar innan festen, blanda ingridienserna till marinad 1. Lägg den hela putsade filen i dubbla plastpåsar. Häll därefter över marinad 1 och knyt igen påsarna.Låt var i kylen över natten. 2. Dagen före festen. Sätt på ugnen på 150 grader. Ta ut filen och torka v den . Bryn filen hastigt runt om i en het stekpanna. 3. Lägg över filen på en ugnsplåt. Stick in en kött termometer i mitten av köttet. ugns stek tills innertemperaturen är 55 grader ca 30 min. Linda därefter in filen i ugnsfolie,låt svalna i kylen. 4. Blanda undertiden ihop marinad 2 5. Skär filen i cm tunna skivor. Lägg dom i en skål och häll över marinad 2. Täck med plast folie och låt stå kallt till strax före servering. Lägg upp på ett fat och skeda över marinaden. Servera potatisgratäng eller klyftpotatis

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • wedge95 3 oktober 2008

    Det här är en jättebra festrätt då man kan förbereda den innan, det passar kanonbra med bakad potatis till också, sist men inte minst så är den väldigt god och den blev populär bland mina gäster, rekomenderas varmt.

  • Tess1987 28 oktober 2008

    Ska köttet vara kallt vid servering..

  • Kiwo73 11 november 2009

    Detta är vår gamla familjeklassiker, vi brukar ha 1/2 dl persilja istället för provencalkrydda. Det är gott att göra sås på första marinaden. Häll i grädde i marinaden och smaka av.

  • orindastar 22 april 2010

    Supergott!! Alla gäster på dopet ville ha receptet. Serverade potatisgratäng till men rätten är ju också perfekt på en sommarbuffé.

  • MosterNettan 25 mars 2016

    En av mina favoritbjudrätter. Ska servera den ikväll till min son, kärdotter och syster.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.