Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbelmarinerad rostbiff med dressing

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Två marinader, en mörk och en ljus, ger köttet färg och smak. En del av marinad 2 blir en god apelsin- och sherrydressing som serveras vid sidan om. Låt köttet kallna innan det skivas tunt. Lägg upp på serveringsfat och täck väl med plastfolie innan frysning. Tina köttet långsamt i kylen, ca 12 timmar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samtliga ingredienser till marinad 1. Putsa ev köttet från hinnor. Lägg det i en stor plastpåse och häll på marinaden. Knyt ihop och lägg i kylen 12 timmar.
  2. Sätt ugnen på 125°. Lägg köttet i en långpanna och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 60-62°, ca 1-1 1/2 timme.
  3. Ta ut köttet och låt det kallna. Skiva köttet tunt, gärna på skärmaskin och lägg upp det på serveringsfat (om de går att frysa). Förvara i kyl eller frys. - Hit kan förberedas -
  4. Skala och skiva rödlök och salladslök. Blanda den med olja och salt. Låt stå svalt minst 1 timme eller förbered dagen innan.
  5. Inför serveringen: Ta köttfaten ur frysen och låt tina, helst i kylen. Det tar ca 12 timmar. Blanda ingredienserna utom mynta till marinad 2. Fördela 2 dl av marinaden utan mynta över köttet när det tinat. Servera resten med mynta i dressingflaskor till köttet. Lägg på rödlök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.