- Serverar: 20 portioner
- Tid: 2 dagar
Skriv ut
Två marinader, en mörk och en ljus, ger köttet färg och smak. En del av marinad 2 blir en god apelsin- och sherrydressing som serveras vid sidan om. Låt köttet kallna innan det skivas tunt. Lägg upp på serveringsfat och täck väl med plastfolie innan frysning. Tina köttet långsamt i kylen, ca 12 timmar.
Instruktioner
- Blanda samtliga ingredienser till marinad 1. Putsa ev köttet från hinnor. Lägg det i en stor plastpåse och häll på marinaden. Knyt ihop och lägg i kylen 12 timmar.
- Sätt ugnen på 125°. Lägg köttet i en långpanna och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 60-62°, ca 1-1 1/2 timme.
- Ta ut köttet och låt det kallna. Skiva köttet tunt, gärna på skärmaskin och lägg upp det på serveringsfat (om de går att frysa). Förvara i kyl eller frys.
- Hit kan förberedas -
- Skala och skiva rödlök och salladslök. Blanda den med olja och salt. Låt stå svalt minst 1 timme eller förbered dagen innan.
- Inför serveringen: Ta köttfaten ur frysen och låt tina, helst i kylen. Det tar ca 12 timmar. Blanda ingredienserna utom mynta till marinad 2. Fördela 2 dl av marinaden utan mynta över köttet när det tinat. Servera resten med mynta i dressingflaskor till köttet. Lägg på rödlök.
Publicerat den
15 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar