De här kakorna är goda på egen hand, speciellt fortfarande varma direkt från plåten. Men sprängfyllda med choklad som de är så är de supergoda att para ihop med en gula vaniljglass.
Äggfritt och laktosfritt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker, majsstärkelse och salt i en bunke. Vispa ihop smör, socker, farinsocker och vatten i en bunke. Det ska bli krämigt och fluffigt. Vispa snabbt ner mjölblandningen i smörblandningen. Nyp ihop allt med händerna tills du har en smidig deg. Avsluta med att vända ner chokladknapparna eller den hackade chokladen.
- Använd en glasskopa för att fördela jämna små bollar smet på bakplåtspappersklädda plåtar. Du kan även rulla bollar för hand och platta till lätt. Lägg dem inte för tätt, de kommer att flyta ut. Grädda kakorna i 16 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
- Lägg ihop kakorna två och två med en kula glass mellan. Ät och njut!
Publicerat den
19 augusti 2016
Liknande recept
Skriv kommentar