Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbla chokladkakor med glass

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

De här kakorna är goda på egen hand, speciellt fortfarande varma direkt från plåten. Men sprängfyllda med choklad som de är så är de supergoda att para ihop med en gula vaniljglass. Äggfritt och laktosfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker, majsstärkelse och salt i en bunke. Vispa ihop smör, socker, farinsocker och vatten i en bunke. Det ska bli krämigt och fluffigt. Vispa snabbt ner mjölblandningen i smörblandningen. Nyp ihop allt med händerna tills du har en smidig deg. Avsluta med att vända ner chokladknapparna eller den hackade chokladen.
  3. Använd en glasskopa för att fördela jämna små bollar smet på bakplåtspappersklädda plåtar. Du kan även rulla bollar för hand och platta till lätt. Lägg dem inte för tätt, de kommer att flyta ut. Grädda kakorna i 16 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  4. Lägg ihop kakorna två och två med en kula glass mellan. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.