Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ebbas Wienerbröd

 
Skriv ut

Har fått detta recept av min syster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen, smält margarinet. Häll i 1 1/2 dl av mjölken och värm till 37 º. Rör ut jästen och den återstående kallla mjöllken, och häll på mjölk- och fettblandningen. Tillsätt resten av ingredienserna förutom russinen och arbeta samman degen. Låt jäsa 15 min.
  2. Dela degen i 2 delar. Kavla ut den ena delen och täck botten på en långpanna klädd med bakplåts- papper. Stryk på hälften av fyllning 2 därefter fyllning 1 och strö över russinen. Kavla ut den andra deghalvan till en rektangel. Stryk på resten av fyllning 2. Rulla ihop degen och dela den i 15 bitar som läggs över degytan i långpannan. Låt jäsa i 15 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 º. Glasera kakan när den fortfarande är ljummen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.