Mal fänkålsfrön till pulver med en mortel eller kryddmalare. Blanda fänkål med socker och citronsaft. Koka under omrörning tills blandningen har blivit ljusbrun.
Häll i vispgrädde, lite i taget, rör hela tiden tills du har fått en slät sås. Låt svalna.
Vispa äggvitorna tills du har många bubblor. Häll i strösockret och vispa till ett fast skum. Vänd ner florsocker och rom. Fyll en spritspåse med marängsmeten.
Sätt ugnen på 175 grader. Över- och undervärme om du kan välja.
Mixa ägg, äggulor och socker luftigt.
Smält smöret. Rör ut kakaon i smöret.
Smöret tar fram smaken i kakaon.
Sikta ner vaniljsocker och mjöl i ägg- och sockersmeten.
Blanda.
Häll i smör- och kakaoblandningen. Blanda.
Häll upp i en smord form med löstagbar kant. Baka 15 minuter. Ta ut kakan. Häll på karamellsås och spritsa sedan på marängsmeten. Baka ytterligare 15 minuter. Låt svalna på galler.