Kycklingen som sjuds i en kryddig pomeranssås blir en elegant och mycket god huvudrätt.
Instruktioner
- Istället för färskpressad pomeranssaft går det bra att använda 2 dl färskpressad apelsinsaft och 1 dl färskpressad citronsaft kryddad med 1 tsk mald pomerans.
- Ta av skinnet från kycklingbenen och släng det. Skär 2-3 djupa snitt i kycklingbenen.
- Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull på hög värme och fräs vitlök och lök 4-5 minuter tills löken är mjuk och börjar bli gyllene. Tillsätt spiskummin och ingefära och sjud under omrörning 1 minut. Lägg i kycklingbenen och bryn dem runtom ca 5 minuter tills brynta.
- Häll över pomeranssaften och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda svagt ca 15 minuter. Vänd kycklingbenen och sjud ytterligare ca 10 minuter tills kycklingen är genomkokt.
- Smaka av med peppar och rör ner koriandern precis före servering. Garnera med rostad mandel och servera med couscous.
Publicerat den
2 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar