- Serverar: 12 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Bjud på dessa engelska muffins. Garanterad succé utlovas!
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 grader och stöt fänkålsfröna i en mortel.
- Lös upp jästen i den varma mjölken och tillsätt fänkålsfrö.
- Tillsätt salt, vetemjöl och arbeta samman till en smidig deg.
- Jäs den i bunken under bakduk till dubbel storlek, cirka 60 minuter.
- Kavla ut degen till en platta (cirka 1 ½ cm tjock).
- Stansa ut rundlar med hjälp av ett glas. Spraya varje bit med vatten (ur en sprayflaska) på bägge sidor och doppa båda sidor i polenta.
- Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 40 minuter.
- Värm en torr stekpanna och stek bröden på medelvärme i cirka 5 minuter på vardera sida tills de är gyllene.
- Tips
Servering: Dela och rosta halvorna i brödrost eller med snittytan nedåt i en stekpanna. English muffins serveras med smör, ost och marmelad.
Publicerat den
29 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar