Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

English muffins

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Bjud på dessa engelska muffins. Garanterad succé utlovas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader och stöt fänkålsfröna i en mortel.
  2. Lös upp jästen i den varma mjölken och tillsätt fänkålsfrö.
  3. Tillsätt salt, vetemjöl och arbeta samman till en smidig deg.
  4. Jäs den i bunken under bakduk till dubbel storlek, cirka 60 minuter.
  5. Kavla ut degen till en platta (cirka 1 ½ cm tjock).
  6. Stansa ut rundlar med hjälp av ett glas. Spraya varje bit med vatten (ur en sprayflaska) på bägge sidor och doppa båda sidor i polenta.
  7. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 40 minuter.
  8. Värm en torr stekpanna och stek bröden på medelvärme i cirka 5 minuter på vardera sida tills de är gyllene.
  9. Tips Servering: Dela och rosta halvorna i brödrost eller med snittytan nedåt i en stekpanna. English muffins serveras med smör, ost och marmelad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.