Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel kaffekaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Både god, billig och snabbgjord är den här kakan, som görs på ingredienser man brukar ha till hands. Aprikoserna kan bytas mot sylt eller bär. Bjud kakan till kaffet eller nygräddad som efterrätt med lättvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Rör matfett och socker mjukt. Tillsätt ägg och ev bittermandelolja. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det.
  3. Smörj en form med löstagbar botten eller en stekpanna som tål ugnsvärme, ca 23 cm i diameter. Tryck ut degen i formen och även en liten bit upp på kanten. Lägg aprikoserna i degformen med den kupiga sidan upp. Tryck till dem något och droppa över någon msk av lagen. Använder ni sylt (ca 1 dl), bred ut den över bottnen.
  4. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Servera kakan ljummen.
  5. Som kuriosa kan nämnas att kostnaden för hela den här kakan år 1974 var ca 3:75, om den gjordes med aprikoser.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.