Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här kycklingrätten med saftiga champinjoner i lätt krämig sås är god att servera med ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg margarin och olja i en stekpanna och hetta upp över hög värme tills margarinet har smält. Lägg i champinjonerna och stek fem minuter under omrörning tills de är mjuka. Lägg över champinjonerna i en skål.
  2. Lägg tomatpuré och 1 msk crème fraiche i pannan och rör om väl. Upprepa med resten av crème fraichen lite i taget och blanda till en slät sås. Lägg tillbaka champinjonerna i pannan och blanda ner citronsaft och hälften av gräslöken. Låt sjuda cirka 5 minuter på medelvärme. Rör ner 2-3 msk vatten om såsen är för tjock. Ställ åt sidan. Själv brukar jag ta minst dubbelt så mycket gräslök.
  3. Hetta upp en grillpanna på medelvärme och pensla den med olivolja. stek kycklingen i 10 minuter, pressa ner den tjocka delen så att den steks jämnt. Vänd och stek ytterligare 5 minuter eller tills helt genomstekt.
  4. Hetta upp såsen och häll den över kycklingen, strö över resten av gräslöken. Krydda om så önskas med salt och svartpeppar och smaka av.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • alkt 16 juli 2011

    Ska det inte vara några kryddor i?

  • alkt 16 juli 2011

    Enkelt och gott. Kryddade bara med salt och svartpeppar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.