Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkelt fullkornsbröd

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Prova detta saftiga bröd med knaprig skorpa om du gillar grovt bröd. Otroligt lättbakat och bara att skicka in i kall ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma filen fingervarm (37°) och rör ut jästen.
  2. Rör ner linfrön, solrosfrön, salt och grahamsmjöl. Degen ska vara kladdig. Låt den jäsa 30 min.
  3. Fördela degen i två smorda 1 1/2-liters formar och sätt in dem i kall ugn. Sätt ugnen på 200°. Grädda 1 timme, täck med folie och grädda 45 min till.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • BackaMona 24 januari 2008

    Hej! Nu har jag bakat brödet idag och det var lite smaklöst men ganska gott. Kunde nog ta 0.5 dl sirap i. Ändrade mjölinnehållet till 10 dl garhamsmjöl och 4 dl vetemjöl. Bara grahamsmjöl vill bli så smuligt./backamona

  • jjn02006 4 februari 2008

    Kanon god. gjoder som BackaMona och tillsatte vetemjöl och lite sirap. Helt underbart gott bröd

  • frucaos 11 maj 2008

    Gjorde också som backamona och tog lite vetemjöl, sirap och faktiskt lite speltmjöl. Gott och tuggigt, och som extra bonus enkelt att göra!

  • anvandarnamn 19 juni 2010

    Nu är jag bara lite petig, men visst menar du/ni ändå solrosKÄRNOR och inte solrosfrön. Det är två helt skilda produkter. Jag har bakat och ätit detta bröd några gånger och jag använder solroskärnor. Kan vara bra att veta om man inte bakar så mycket. Vet en vän som använde solrosfrön och det gick inte att äta överhuvudtaget. Mycket gott bröd, rekommenderas! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.