Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enklaste påsklaxen

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Lax tillagad på enklast tänkbara vis. Serverad med mild purjolökssås blir den till en riktig festmåltid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och peppra laxen. Linda in den i ugnsfolie och lägg den i en långpanna. Stek laxen längst ner i ugnen i 225 grader, ca 1 timma och 20 minuter.
  2. Gör såsen under tiden: Skär purjolökarna i bitar. Koka upp grönsaksbuljongen tillsammans med vinet i en större kastrull. Förväll purjolöksbitarna i vätskan tills de mjuknar.
  3. Mixa blandningen i matberedare eller med hjälp av en mixer. Häll tillbaka såsen i kastrullen och runda av den med margarin. Smaka av med salt och peppar. Ge såsen ett uppkok strax innan den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.