En härlig köttbit - även med chèvrecreme och vitlöksrostad potatis.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Halvera tomaterna och krydda dem med socker, salt och peppar. Ställ tomaterna i en smord ugnsform. Baka dem i ugnen i ca 1 timme.
- Strimla baconet tunt och fräs det med finhackad lök och farin. Häll i rödvinet och låt koka ihop tills ½ av vätskan återstår. Tillsätt buljong och vinäger. Låt koka ihop tills 3/4 av vätskan återstår. Red ev skyn med lite maizena utrört i kallt vatten. Sila av skyn. Tillsätt citronjuice och skal samt rosmarin. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Smula osten och blanda med crème fraiche. Vispa lätt.
- Höj ugnstemperaturen till 175 grader.
- Skär potatisen i klyftor. Mixa vitlöksklyftorna med olivolja och blanda med potatisen. Lägg ut potatisklyftorna på en ugnsplåt och baka dem i 30-40 minuter i ugnen. Kontrollera att de är mjuka med en provsticka. Salta före servering.
- Stek köttet 2-3 minuter/sida. Servera med varmsky, tomater, ostkräm och potatis.
Publicerat den
28 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar