Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Entrecote på koreanskt vis

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Smakar härlig inför grillsäsongen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Pensla köttet med marinaden och lägg i en plastpåse. Häll över resten av marinaden. Knyt om och lägg i kylskåp. Låt marinera 1-2 timmar. Vänd påsen då och då. 2. Skölj paprikorna. Grilla dem så att skalet börjar bubbla sig och svartna. Lägg i iskallt vatten några minuter och dra av skinnet. Kärna ur och strimla paprikan och strö över lite salt. 3. Torka och grilla entrecoten några minuter på varje sida. 4. Gör tomatsåsen. Finhacka löken. Koka upp de passerade tomaterna tillsammans med löken och den överblivna marinaden, skumma. 5. Rör ut potatismjölet med lite vatten och häll i den kokande tomatsåsen under omrörning. 6.Servera de nygrillade köttbitarna med paprika, het tomatsås och pasta, ris eller nudlar.
  2. Tips:är att göra egna krossade tomater de smakar bättre.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.