Laxpudding med inlagda körsbärstomater.
Instruktioner
- Börja med tomaterna.
Picka tomaterna med en sticka eller gaffel. Lägg ned tomaterna i en glasburk.
Klyv vitlöken i halvor och lägg ned i burken tillsammans med lagerblad och rosmarin.
Häll på svartpepparkornen och honungen och fyll sedan på med vinäger tills burken är fylld.
Tillslut burken väl.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram en ugnssäker form.Skiva den kokta potatisen.
Smöra formen och bottna den med hälften av potatisen.
Lägg gravade laxskivor över potatisen.
Skär laxfilén i bitar och lägg i formen. Krydda med salt och peppar.
- Grovhacka dillen och strö över laxen. Lägg på sista lagret av potatisen.
Knäck äggen i en skål och vispa ihop tillsammans med grädde och mjölk.
- Slå äggstanningen i formen. Tryck till med en sked på toppen av ingredienserna i formen.
Det gör att äggstanningen kommer ner även till det understa lagret av potatisen.
- Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen är fast och översta lagret av potatisen har blivit gyllenbrun,
Servera med inlagda körsbärstomater.
Publicerat den
6 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar