Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ernst laxpudding

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Laxpudding med inlagda körsbärstomater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tomaterna. Picka tomaterna med en sticka eller gaffel. Lägg ned tomaterna i en glasburk. Klyv vitlöken i halvor och lägg ned i burken tillsammans med lagerblad och rosmarin. Häll på svartpepparkornen och honungen och fyll sedan på med vinäger tills burken är fylld. Tillslut burken väl.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnssäker form.Skiva den kokta potatisen. Smöra formen och bottna den med hälften av potatisen. Lägg gravade laxskivor över potatisen. Skär laxfilén i bitar och lägg i formen. Krydda med salt och peppar.
  3. Grovhacka dillen och strö över laxen. Lägg på sista lagret av potatisen. Knäck äggen i en skål och vispa ihop tillsammans med grädde och mjölk.
  4. Slå äggstanningen i formen. Tryck till med en sked på toppen av ingredienserna i formen. Det gör att äggstanningen kommer ner även till det understa lagret av potatisen.
  5. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen är fast och översta lagret av potatisen har blivit gyllenbrun, Servera med inlagda körsbärstomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.