Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Etelhems kyckling i kokos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Blir som en sopp-gryta beroende på hur mycket man väljer att lägga i. Blir riktigt stark om man vill, öka på ingefäran, chilin och currypastan. Man kan eventuellt tillsätta räkor också - antingen som ersättare för kycklingen eller kompliment.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lök, lime, avokado och paprika i tunna skivor, lägg åt sidan.
  2. Strimla kyckling filéerna i strimlor eller kuber.
  3. Skiva sedan ingefära, vitlök och chili i tunna skivor - fräs i en kastrull tillsammans med currypastan. Bubbla ordentligt.
  4. Koka upp vatten i en vattenkokare.
  5. Lös buljongtärningen i vattnet och tillsätt kokosmjälken i kastrullen - koka upp igen.
  6. I med fisksaucen och lägg i kycklingen - låt koka i 5 - 7 minuter.
  7. Servera soppan/grytan varm i en stor kastrull och tillbehören i småskålar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • soccermum 22 juli 2011

    Lite svårt att lämna omdöme på denna maträtt även om jag tyckte det var jättegott så ändrade jag om i receptet pga matintolerans.. Min färdiga rätt ser därför betydligt tråkigare, blekare och "beige-are" ut än vad originalet skulle gjort. Jag bytte ut paprikan mot vattenkastanjer och fick hoppa chilin och currypasta :( Tog mango chutney, indisk gul curry och citrongräs istället.. Men tack för inspirationen och grundreceptet! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.