Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas bästa bearneaisesås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Såsen kan hållas varm en stund om den får stå utan lok i varmt vatten, men får inte vara varmare än 60gr. Om såsen börjar skära sig så sätt till en isbit eller tlite kallt vatten och vispa kraftigt. Använd inte stålvisp i aluminium kastrull i såser med ägg för då blir såsen grönaktig.

Ingredienser

Instruktioner

1. Smält smöret i en kastrull. Ställ det åt sidan. 2. Lägg lök,vinäger, vatten, peppar och persiljestjälkar i en liten kastrull. Koka utan lock tills ca ½ dl av vätskan återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen. 3. Ställ kastrullen över vattenbad i en större kastrulll. Vattnet ska sjuda inte koka. 4. Tilllsätt äggulorna under omrörning. Låt såsen sjuda medan du hela tiden rör i botten av kastrullen. Forstätt sjuda såsen över vattenbad tills den tjocknar. 5. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt det smälta smöret lite i taget under vispning. Smaksätt med persilja, dragon och salt. Skär tomaterna i småbitar och rör ner dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.