Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk köttgryta med frukt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God gryta med doft av curry

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Bryn köttet gyllene i lite matfett. Lägg över det i en gryta.
  2. Skala löken och hacka den. Fräs lök och curry i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg över det i grytan. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt kalvfond och vatten. Låt grytan puttra under lock ca 20 minuter.
  4. Dela aprikoserna och rör ner dem i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka i ytterligare ca 10 minuter.
  5. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Rör ner avrunnen ananas och pinjenötter i grytan. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av. Strö över hackad persilja. Bjud kokt ris eller couscous till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.