Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk tårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En jättetårta som bukar göra succé på stora kalas. Bottnen kan man baka minst en dag i förväg och garnerar gör man i sista stund. Glömde ta en bild på den. Den blir jätteläcker med all exotisk frukt på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa noga en rund form, ca 26 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver väl i en separat skål. Rör ner mjölet i äggblandningen. Häll smeten i formen. Grädda ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
  3. Klyv tårtbotten i två halvor.
  4. Gör fyllningarna och bred på.
  5. Vispa grädden, lägg på den på tårtan. Spritsa gärna lite grädde snittsigt.
  6. Skiva, klyv eller strimmla frukten och lägg på.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.