Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk tårta med smak av Mexico

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Den här matiga tårtan kräver lite tid men smakar otroligt gott. Väl värd alla moment!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning 1: Strimla baconet i mindre bitar. Skölj, kärna ur och tärna paprikan fint. Tärna chilifrukten mycket fint. Stek köttfärs och bacon i matfettet i en stekpanna och krydda med tacokrydda. Vänd ner paprika och chilifrukt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Fyllning 2: Låt spenaten rinna av i trådsil, pressa ur vätskan med en träslev. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs spenat, vitlök och lök i matfettet. Smaka av med salt och peppar. Ta spenatröran från värmen. Tillsätt keso och philadelphiaost och blanda med fyllningen.
  3. Gör tårtan så här: Lägg ett tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut lite av fyllning 1 på brödet och ringla lite tacosås över.
  4. Lägg på nästa bröd och tryck till lite lätt. Bred ut fyllning 2 på brödet. Varva sedan bröden och fyllningarna och avsluta med fyllning 2 på toppen av tårtan. Strö över den rivna osten. Gratinera tortillatårtan i mitten av ugnen ca 10 minuter. Täck ev med aluminiumfolie om tårtan mörknar.
  5. Servera med en god grönsallad och ev mer tacosås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.