- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Den här matiga tårtan kräver lite tid men smakar otroligt gott. Väl värd alla moment!
Instruktioner
- Fyllning 1:
Strimla baconet i mindre bitar. Skölj, kärna ur och tärna paprikan fint. Tärna chilifrukten mycket fint. Stek köttfärs och bacon i matfettet i en stekpanna och krydda med tacokrydda. Vänd ner paprika och chilifrukt. Smaka av med salt och peppar.
- Fyllning 2:
Låt spenaten rinna av i trådsil, pressa ur vätskan med en träslev. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs spenat, vitlök och lök i matfettet. Smaka av med salt och peppar. Ta spenatröran från värmen. Tillsätt keso och philadelphiaost och blanda med fyllningen.
- Gör tårtan så här:
Lägg ett tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut lite av fyllning 1 på brödet och ringla lite tacosås över.
- Lägg på nästa bröd och tryck till lite lätt. Bred ut fyllning 2 på brödet. Varva sedan bröden och fyllningarna och avsluta med fyllning 2 på toppen av tårtan. Strö över den rivna osten.
Gratinera tortillatårtan i mitten av ugnen ca 10 minuter. Täck ev med aluminiumfolie om tårtan mörknar.
- Servera med en god grönsallad och ev mer tacosås.
Publicerat den
25 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar